top of page
enkelbloem.png

Contra indicaties

Voordat u zich inschrijft voor een workshop, een-op-een sessie of zelfstandig ademwerk thuis uitvoert met begeleiding via video, is het cruciaal dat u de lijst met contra-indicaties zorgvuldig doorneemt. Contra-indicaties zijn specifieke omstandigheden of aandoeningen waarbij een bepaalde behandeling of techniek, in dit geval verbonden ademwerk, mogelijk niet veilig of geschikt is. Deze kunnen variëren van bepaalde medische aandoeningen tot psychologische factoren.

Enkele voorbeelden van contra-indicaties kunnen zijn, maar zijn niet beperkt tot: bepaalde hart- en longaandoeningen, recente operaties, ernstige psychische aandoeningen, of zwangerschap. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze lijst niet uitputtend is en dat het raadzaam is om bij twijfel altijd professioneel medisch advies in te winnen.

Indien u een of meerdere van de vermelde contra-indicaties heeft, raden we u ten zeerste aan om voorafgaand aan uw deelname overleg te plegen met uw arts, psycholoog of therapeut. Zij kunnen beoordelen of deze ademtechniek haalbaar en veilig is voor uw specifieke situatie.

Daarnaast is het verplicht om eventuele contra-indicaties te melden bij uw aanmelding tijdens een live sessie. Deze informatie is essentieel voor ons om een veilige en ondersteunende omgeving te kunnen waarborgen voor alle deelnemers. Uw gezondheid en welzijn zijn onze hoogste prioriteit, en het naleven van deze richtlijnen helpt ons om een verantwoorde en effectieve ervaring te bieden.

We waarderen uw begrip en medewerking in deze belangrijke kwestie en kijken ernaar uit om u een diepgaande en heilzame ervaring te bieden met verbonden ademwerk.

 

Contra indicaties zijn:

Zwangerschap
Astma of epilepsie
Zware post-traumatische stressstoornis (PTSS)
Vrijstaande retina (netvliesloslating)
Glaucoom
Nierziekte of nieraandoening
Hoge bloeddruk
Diabetes
Aneurysma in de hersenen of buik
Cardiovasculaire ziekte zoals een hartaanval of beroerte (in het verleden)
Ongecontroleerde schildklieraandoening
Het gebruik van medicatie waarbij de hersenen worden beïnvloed (zoals antidepressiva, medicatie voor angststoornissen)
Diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of psychiatrische aandoening
Opname voor psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar
Of als je om medische redenen moet oppassen met heftige fysieke inspanning en emotionele ontlading. 

enkelbloem.png

Bij het deelnemen aan een sessie verbonden ademwerk is het van groot belang dat elke deelnemer zich bewust is van zijn of haar eigen vermogen om de intensiteit en de emotionele diepgang van het proces te dragen. We moedigen iedereen aan om zelf in te schatten of ze klaar zijn voor deze ervaring en of ze zich comfortabel voelen met de mogelijke emotionele effecten die naar boven kunnen komen.

Het is essentieel dat deelnemers zich omringen met de juiste professionele ondersteuning, zowel voor als na de sessies. Dit kan betekenen dat men samenwerkt met therapeuten, counselors of andere gekwalificeerde professionals die ervaring hebben met de nazorg van dergelijke diepgaande emotionele processen. Hun deskundige begeleiding kan onmisbaar zijn om ervoor te zorgen dat eventuele emotionele reacties of ontdekkingen die voortkomen uit een sessie op een gezonde en constructieve manier worden verwerkt.

Het is ons doel om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden, maar we benadrukken ook het belang van persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfzorg in dit proces. Door bewust te kiezen voor de juiste ondersteuning en begeleiding, kan men het maximale voordeel halen uit verbonden ademwerk, terwijl men ook zorgt voor zijn of haar eigen emotionele en psychologische welzijn.

Indien je je op enigerlei wijze ongemakkelijk of onveilig voelt tijdens een ademsessie, is het essentieel om onmiddellijk te stoppen met de oefening en terug te keren naar je normale ademhaling. Gelukkig heb je te allen tijde de controle over dit proces. Zodra je teruggaat naar je 'normale' ademhaling, zal je lichaam vanzelf terugkeren naar zijn 'normale' toestand. Veiligheid en comfort staan altijd voorop bij ademwerk.

enkelbloem.png
bottom of page