top of page
logo.png

Studio Wim Creations

Welkom op de pagina van Studio Wim Creations. Wim creëert kunst die niet alleen decoreert, maar ook diep resoneert. Kom en ontdek een wereld waar elk stuk een verhaal vertelt, emoties oproept en de verbeelding inspireert. Verken de unieke creaties die schoonheid en betekenis combineren, vervaardigd met passie en creativiteit. Welkom op een reis van artistieke expressie en verbinding.

Mijn verhaal

Mijn naam is Wim Verhoeven, ik ben een ondernemer, coach en kunstenaar. Samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik op een prachtig landgoed in Arendonk, België, waar we streven naar een zelfvoorzienende levensstijl.

Mijn vrouw en ik beheren een uitgebreide vastgoedportefeuille, die ons een solide basis biedt om onze passies na te streven. Als coach begeleid ik mensen in hun persoonlijke levensprocessen, waarbij ik unieke methoden gebruik zoals paardencoaching en ademwerk. Deze technieken helpen individuen diepere inzichten te verkrijgen en bevorderen persoonlijke groei.

Naast mijn werk als coach ligt mijn hart bij het creëren van kunst. Het omzetten van een idee in mijn hoofd naar een tastbaar kunstwerk geeft me enorme voldoening. Het is een passie die me voortdurend inspireert en motiveert om nieuwe creatieve uitdagingen aan te gaan en me volledig in het hier en nu brengt.

Dit is waar de creaties begonnen

beige.jpg
Items.png

In 2004 hebben we een 3D-printbedrijf opgericht, het eerste in zijn soort in België en Nederland. We opereerden voornamelijk in de creatieve sector en werkten samen met reclamebureaus, architecten, ontwerpers en kunstenaars. Onze unieke aanpak bezorgde ons al snel een goede reputatie in de kunstwereld, waarbij we samenwerkten met gerenommeerde kunstenaars wereldwijd.

Na de verkoop van dit bedrijf bleef mijn passie voor technologie bestaan, die ik combineerde met een nieuwe interesse in oude beschavingen, heilige geometrie en de natuur. Het fascineert me hoe we in moderne tijden vaak onwetend zijn over deze oude kennis die de magie van het leven onthult. Oude beschavingen leefden veel meer in harmonie met kosmische en natuurlijke elementen en maakten er effectief gebruik van. Tegenwoordig vertrouwen we volledig op wetenschap en technologie. Hoewel dit ons veel vooruitgang heeft gebracht, zouden we aanzienlijke sprongen vooruit kunnen maken door de oude wijsheid van de esoterische wereld te integreren.

Figuren zoals Michelangelo en Nikola Tesla zijn voorbeelden van bekende individuen die deze kennis bezaten. Concepten zoals de Fibonacci-reeks en de Levensbloem worden vaak beschouwd als alternatieve kennis. De Fibonacci-reeks is een wiskundige serie waarin elk getal de som is van de twee voorgaande getallen. Deze reeks komt veel voor in de natuur, bijvoorbeeld in de patronen van bladeren, bloemen en schelpen. Het wordt soms het "vingerafdruk van God" genoemd vanwege de universele aanwezigheid en het esthetische patroon.

31111db5efde0fbfaf2e68f6dcd5790d.jpg
IMG_3707.JPG
IMG_3715.JPG
IMG_3704.JPG

De Levensbloem is bijvoorbeeld een van de oudste symbolen die in onze beschaving zijn gevonden. Deze symbolen worden vaak over het hoofd gezien en naar een alternatieve niche verwezen en toch bevatten deze oude symbolen meer wijsheden dan de eerste indruk doet lijken. 
Van nature ben ik iemand die verandering teweegbrengt, wat vaak op weerstand stuit omdat ik zeer standvastig en duidelijk in mijn aanpak kan zijn. Echter, met mijn kunst ondervind ik deze weerstand niet.
Via mijn kunst kan ik een boodschap overbrengen door middel van een object dat vrij is van oordeel.
De objecten zijn decoratief maar bevatten altijd een link naar de natuur, esoterie en heilige geometrie. Voor mij is het een ware uitlaatklep voor kennis en creativiteit, en mijn werk wordt positief ontvangen.

beige.jpg

Mijn studio

In mijn thuisstudio werk ik met 3D-printers en een lasersnijder. Ik gebruik voornamelijk natuurlijke materialen, zodat mijn creaties zowel milieuvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk zijn. Mijn 3D-prints worden gemaakt van PLA, een biologisch afbreekbaar plastic afgeleid van melkzuur. Melkzuur wordt gewonnen uit landbouwgewassen zoals maïs en suikerriet, wat PLA tot een duurzame keuze maakt.

Voor mijn lasersnijwerken gebruik ik uitsluitend hout, een tijdloos en veelzijdig materiaal dat een natuurlijke warmte aan mijn creaties toevoegt. Elk stuk wordt zorgvuldig afgewerkt met natuurlijke verf, rijk aan kalk. Deze kalkinhoud verbetert niet alleen de duurzaamheid van de verf, maar voegt ook een uniek karakter toe aan het kunstwerk, waardoor het een extra laag van diepte en textuur krijgt.

IMG_4750.jpg

Bewust creëren

 

In mijn artistieke proces zet ik me in voor duurzaamheid en de integriteit van materialen. Door het gebruik van PLA en hout zorg ik ervoor dat mijn creaties niet alleen mooi zijn, maar ook milieuvriendelijk. Het gebruik van natuurlijke verf sluit aan bij deze filosofie, waardoor elk stuk zijn organische uitstraling behoudt terwijl het zich onderscheidt door zijn unieke uiterlijk.

beige_edited.png

Innovatie en traditie

Het combineren van de precisie van 3D-printen en lasersnijden met de organische kwaliteit van natuurlijke materialen creëert een unieke synergie in mijn werk. De geavanceerde technologie maakt ingewikkelde ontwerpen en nauwkeurige details mogelijk, terwijl het gebruik van hout en kalkrijke verf elk stuk een gevoel van traditie en tijdloosheid geeft.

Wim aan het werk

Ontdek mijn kunst

 

Ik nodig je uit om de kunst te verkennen die uit mijn thuisstudio voortkomt. Elk stuk is een testament van de harmonieuze mix van technologie, natuur, innovatie en positieve intentie. Ervaar het unieke karakter en de esoterische mysteries van mijn handgemaakte kunstwerken. Ontdek hoe ze een vleugje elegantie en betekenis kunnen toevoegen aan elke ruimte.

beige_edited.png

SERVICES

Wil je een gepersonaliseerd kunstwerk laten maken? Een dat volledig is afgestemd op jouw gezin, bedrijf en ziel? Wim komt graag bij je langs voor een gesprek en keert daarna terug met een voorstel. Naast kunstobjecten kan Wim ook volledige decoraties verzorgen. Met vakmanschap en oog voor detail tovert hij jouw woning, bedrijf of ceremoniele ruimte om tot een kunstwerk.

wimverhoeven_texture_wall_in_villa_29984e56-7cb3-458b-ae65-b7819c5ed849.png

Contact 

Thanks for your message!

Volg Studio Wim Creations

  • Instagram

Contacteer via
+32/(0)473793945

bottom of page