top of page

Ontdek jezelf in een rustige omgeving, vrij van dagelijkse afleidingen.

Ervaar een transformerende reis die je zachtjes aanmoedigt tot zelfreflectie en persoonlijke groei.

DSC01151.jpg

Voel je de roep van Awama?

De roep om dieper in jezelf te duiken?

Een zachte stem binnenin moedigt je misschien aan om je ware potentieel te ontdekken.

Het is tijd om de maskers af te zetten die niet meer bij je passen en je ware zelf tevoorschijn te laten komen. In de authenticiteit van je eigen wezen ligt de sleutel tot een positieve invloed op zowel je eigen leven als op de wereld om je heen.

Awama, wat 'Ontwaakte Mannelijkheid' betekent, is een toevluchtsoord voor mannen die hun rol in de wereld bewust willen begrijpen en zich actief willen inzetten voor een betekenisvolle transformatie.

Begrijp Jezelf Beter:

Verdiep je zelfkennis en krijg inzicht in je ware natuur.

Open Jezelf naar Anderen:

Leer hoe je je meer open en kwetsbaar kunt opstellen in relaties.

Toon Je Ware Zelf:

Vind de moed om je authenticiteit zonder schroom te uiten.

Durf te Voelen:

Sta jezelf toe om te voelen wat er diep binnenin je leeft en dit te omarmen.

Voel Je Vrijer:

Ervaar een groter gevoel van vrijheid in zowel je gedachten als acties.

Meer Jezelf Zijn:

Word comfortabel met wie je werkelijk bent, zonder externe druk.

Connectie met de Natuur:

Ontwikkel een diepere band met de natuurlijke wereld om je heen.

Overwin Persoonlijke Barrières:

Breek door je eigen grenzen en beperkende overtuigingen.

Versterk Je Innerlijke Kracht:

Bouw aan een sterkere, veerkrachtigere versie van jezelf.

Creëer Betekenisvolle Vriendschappen:

Leg verbindingen met gelijkgestemde mannen die jouw groei ondersteunen.

There's No WiFi in the Forest, but You'll Get a Better Connection 

DSC01090.jpg
AWAMA black.png

"In het ritme van ons dagelijks bestaan, waar succes en verantwoordelijkheden vaak de boventoon voeren, nodigt Awama je uit om stil te staan bij wat werkelijk telt. Het is tijd om jezelf te bevrijden van de rollen en verwachtingen die de maatschappij ons oplegt en te ontdekken wat jou als man echt drijft.

Bij Awama moedigen we je aan om jouw unieke pad te verkennen. Wat inspireert jou? Waar ligt jouw passie? Durf jezelf te zijn, in al je complexiteit en authenticiteit. Ontdek dat ware kracht niet schuilt in het onderdrukken van emoties, maar in het omarmen van je ware zelf.

Stap in een reis van zelfontdekking bij Awama. Hier is het jouw moment om je volledige potentieel te omarmen. Het is een kans om te leven vanuit je diepste verlangens en aspiraties, vrij en ongebonden. Word de architect van je eigen leven en ervaar de kracht van echte authenticiteit en persoonlijke vrijheid."

DSC01699.jpg

Waar het fluisteren van de wind en het ritselen van de bladeren je uitnodigen om je gedachten los te laten en te verbinden met je ware natuur.

DSC01686.jpg
AWAMA black.png
DSC01143.jpg

"In deze dynamische tijden worden we uitgedaagd om onze mannelijke energie opnieuw te definiëren. Hoe kunnen we deze kracht kanaliseren om iets betekenisvols te creëren? Bij Awama wacht je een drie-daagse reis van innerlijke exploratie naar uiterlijke expressie, waar je de ruimte krijgt om te experimenteren met je ware zelf.

Stel jezelf de vraag: Wordt je leven gedreven door passie of beheerst door angst?

Leef je voor de goedkeuring van anderen, of ben je trouw aan je eigen waarden?

Ontdek de transformatie die plaatsvindt als je je volle potentieel omarmt en echt op jezelf vertrouwt. Wie of wat houdt je tegen?

Durf te onderzoeken wat loyaliteit voor jou betekent en hoe het je beïnvloedt.

Awama is meer dan een retraite; het is een reis naar zelfbevestiging en moed, waar je leert je eigen unieke pad van kracht en zelfvertrouwen te bewandelen."

"Stap uit de schaduw van routine. Ontdek de ongetemde kracht van de natuur en vind de echte held in jezelf bij Awama. Durf jij de uitdaging aan te gaan?"

DSC01560.jpg

Ontdek de Kracht van Natuur en Zelfontwikkeling bij Awama

Ben je een man die verlangt naar diepe verbinding met de natuur en met jezelf?

Awama biedt een unieke ervaring waar natuur en persoonlijke ontwikkeling samenkomen.

Onze retraite is speciaal ontworpen voor mannen die de drukte van het dagelijks leven willen ontvluchten en zich willen onderdompelen in de rustgevende schoonheid van de natuur. Hier vind je de ruimte om te reflecteren, te groeien en jezelf te herontdekken.

Bij Awama combineren we outdoor activiteiten met momenten van introspectie en zelfwerk. Of je nu zoekt naar innerlijke rust, persoonlijke groei, of simpelweg een moment van bezinning in de natuur, onze retraite biedt de ideale omgeving.

Sluit je aan bij een gemeenschap van gelijkgestemde mannen die, net als jij, de waarde erkennen van natuurlijke schoonheid en persoonlijke ontwikkeling. Samen creëren we een ervaring die niet alleen verfrissend is voor het lichaam, maar ook verrijkend voor de geest.

 

(Opmerking: In groepen met verschillende talen wordt Engels gebruikt als voertaal.)

DSC01788.jpg

"Ontmoet Mike De Roover, onze Bushcraft Expert

Op 38-jarige leeftijd brengt Mike De Roover, auteur van het boek 'Bushcraft', een schat aan kennis en ervaring naar Awama. Met zijn diepgaande begrip van de natuur neemt hij je mee op een reis van het hoofd naar het hart van de natuur.

Mike deelt niet alleen zijn uitgebreide kennis over planten en paddenstoelen, maar hij laat je ook de kunst van het overleven in de natuur ervaren. Zijn sessies zijn meer dan leren; het zijn ervaringen die je verbinden met de natuurlijke wereld en je helpen om de dagelijkse drukte achter je te laten.

Bereid je voor om geïnspireerd te worden door Mike's passie voor de natuur en ontdek hoe deze verbinding je kan helpen om meer in het moment te leven en je ware potentieel te omarmen."

Op 45-jarige leeftijd brengt Wim Verhoeven "een ervaren ondernemer en coach" zijn expertise naar Awama. Als begeleider helpt hij mensen om dieper in hun binnenwereld te duiken. Wim gelooft dat de kern van ons leven en onze ervaringen van binnenuit begint.

Terwijl Mike je verbindt met de buitenwereld door de natuur, neemt Wim je mee op een reis naar binnen. Hij helpt mannen om voorbij te gaan aan oppervlakkige niveaus en echt in contact te komen met hun innerlijke zelf. Wim gebruikt verschillende methoden in zijn coaching, waaronder ademwerk en familieopstellingen. Uniek in zijn aanpak is het gebruik van zijn twee paarden, Kierra en Hermosa, die een bijzondere rol spelen in het faciliteren van zelfontdekking en emotionele verbinding.

Bereid je voor op een diepgaande ervaring met Wim, waar je zult leren om jezelf te verkennen en te begrijpen op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden."

DSC01583_edited.jpg

"Lente Retraite 2024 bij Awama Datum:

24, 25, 26 Mei 2024 Start: 24 Mei om 10:00 uur

Einde: 26 Mei om 11:00 uur

Dompel je onder in drie dagen vol avontuur, echtheid, innerlijk werk en vriendschap.

Onder de begeleiding van Mike en Wim, beleef je een onvergetelijke ervaring die zowel je geest als lichaam zal verrijken.

Kostprijs: €599, alles inbegrepen

Deze retraite is een investering in jezelf, waarbij elke activiteit, sessie en moment zorgvuldig is ontworpen om je een diepgaande en authentieke ervaring te bieden. De prijs omvat alle aspecten van de retraite, zodat jij je volledig kunt richten op je persoonlijke groei en verbinding met de natuur."

micro.webp

Luister de podcast met Mike en Wim

Klik hier om de podcast te beluisteren via Spotify 

Wat deelnemers van Awama vinden

Steve

Het heeft mij heel veel gebracht, ik ben er nog steeds van aan het bijkomen. Op de een of andere manier heb ik een stuk verdriet los kunnen laten en is mijn zelf vertrouwen enorm gegroeid. Ik heb al mijn hele leven moeite gehad om mijn emoties te tonen, wat er onder andere voor gezorgd heeft dat er tussen mij en mijn vrouw een afstand is ontstaan. In het weekend waarbij ik kennis heb mogen maken met 6 geweldige mannen bleek onder begeleiding van Wim en Mike dat ik ineens wel mijn emoties de vrij loop kon laten. Zoals Wim zelf ergens over schrijft heb ik letterlijk een masker af kunnen doen en dit voelde geweldig. Ik heb zeker naar andere mannen toe, mijzelf altijd groot willen houden en mij beter en sterker doen voorkomen dat dat ik werkelijk was. Haantjes gedrag. Toen in huilend en knuffelend met andere mannen ergens in een wei stond besefte ik dat ik dus wel degelijk mijn emoties kan tonen, als het al aan deze mannen is, waarom dan niet aan mij eigen vrouw? Na thuiskomst is mijn leven totaal veranderd. Mensen om mij heen zien dat dat ik zichtbaar veel ontspannener ben geworden en benoemen dat ook ongevraagd.  Maar het allerbelangrijkst is dat de relatie tussen mij en mijn vrouw beter is dan dat het ooit geweest is. Zij ziet nu in mij de man die ze altijd gemiste heeft, we hebben gesprekken gevoerd zoals nog nooit van tevoren. Ik heb bij haar gehuild, iets wat ik bijna nog nooit gedaan had.

Jeff

Ik vond de retraite heel bijzonder en waardevol. Het heeft mij een heel ander beeld gegeven van wat een man is of kan zijn.  Het was een super aangename groep met voldoende diversiteit en toch een sterk gevoel van verbinding en gedragenheid. Het belangrijkste wat ik meeneem uit de retraite is dat ik echt een start gemaakt heb om uit mijn hoofd in mijn lijf te gaan, fysiek voelen in plaats van rationeel voelen en overdenken, super dankbaar daarvoor. Het is nog maar een start, maar eentje die ook richting geeft aan naar wat verder nog kan verkend worden. Daarnaast voel ik me ook krachtiger na het weekend, een gedragenheid en een stuk meer zelfvertrouwen. Ook daar is dat een gevoel dat geplant werd en nog verder zal groeien. Terug thuis merk ik een veel bewustere rust, uiteraard niet altijd, maar in veel momenten sta ik nu anders, meer in mijzelf, in mijn eigen kracht – laat dat nu net mijn doel zijn waarmee ik de retraite in ging: ontdekken wie ik echt ben.

Johan

Een goede combinatie tussen verbinden met jezelf, anderen en de natuur. Leerrijk om eetbare planten in de natuur te vinden. Ademcirkel was een heftige mentale ervaring.

Peter

Een ervaring die voor altijd in mijn hart zit, het loswrikken van vastgeroeste emoties, het herontdekken van je pure zelf door het gewoon “zijn” in de natuur, het persoonlijk werk en vooral … de verbinding en enorme steun van en met andere mannen. Een unieke reis die startte met een aantal totaal onbekende mannen, totaal verschillende karakters, totaal verschillende achtergronden dat op geen tijd uitgroeit tot een harmonieus samenspel van zien en gezien worden wat ook je pijn of verdriet is, bewust of onbewust. Een plaats waar humor, verdriet, angst en liefde hand in hand gaan met de jager, de bouwer, de macho. Terug kunnen vallen op de vreemden die vrienden zijn geworden en waar je met volle vertrouwen weet dat wat je deelt wordt gehoord zonder oordeel maar een uitgereikte hand, een knuffel de nodige steun in de rug. Wat het me gebracht heeft zal ik later pas helemaal beseffen, de stappen gezet zijn onverhoopt, het (eindelijk) terug makkelijk kunnen delen van emoties, durven jezelf op de eerste plaats te zetten (of toch het besef dat het kan en mag) en nog meer durven genieten …

Om deel te nemen, stuur ons een e-mail om jouw plek bij Awama te reserveren

DSC01102.jpg

Om deel te nemen, stuur ons een e-mail om jouw plek bij Awama te reserveren

DSC01102.jpg
bottom of page